24 Kasım 2011 Perşembe

12. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali'nde Ödüller Verildi

16-20 Kasım 2011 tarihleri arasında düzenlenen 12. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. 

Festivale bu yıl 65 ülkeden 1300'ü aşkın film başvurmuş ve 40 ülkeden 117 film festivale seçilmişti. Festivalin Altın Kedi Ödülleri için ise ulusal kategoride 9, uluslararası kategoride de 11 film yarıştı.


Atilla Dorsay (sinema yazarı), Tayfun Pirselimoğlu (yönetmen), Tülin Özen (oyuncu), Christophe Leparc (Cannes Film Festivali Directors' Fortnight Müdürü) ve Cedomir Kolar'dan (yapımcı) oluşan festival jürisinin yaptığı değerlendirme sonucunda ödül kazanan filmler belirlendi. Festival kapsamında verilen Altın Kedi Ödülleri'ni kazanan filmler şöyle:


Not: "Ulusal Kategori En İyi Oyuncu" kategorisi, ulusal filmlerde genç oyuncuları destekleme ve tanıtımlarına katkıda bulunma amacı ile "genç ve umut veren oyuncular"ı ödüllendirmek için festival komitesi tarafından bu yıl ilk defa ayrı bir dal olarak değerlendirmeye alındı.

14 Kasım 2011 Pazartesi

12. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali (16-20 Kasım 2011)

İzmir Sinema Derneği tarafından bu yıl 12.si düzenlenecek olan, Türkiye'nin uluslararası kategoride ödül veren tek kısa film festivali olan Uluslararası İzmir Kısa Festivali 16-20 Kasım 2011 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Ödül olarak Altın Kedi Ödülü veren festivalde bu yıl, ulusal filmlerde genç oyuncuları destekleme ve tanıtımlarına katkıda bulunma amacı ile yeni bir dal yaratılarak "genç ve umut veren oyuncular" (en iyi kadın ve en iyi erkek seçilerek) ödüllendirilecektir.


Sinema yazarı Atilla Dorsay'ın jüri başkanı olduğu festivalin jürisinde Tayfun Pirselimoğlu (yönetmen), Tülin Özen (oyuncu), Christophe Leparc (Cannes Film Festivali Directors' Fortnight Müdürü) ve Cedomir Kolar (yapımcı) yer alacak. Festival kapsamında ayrıca, senaryo ve yapımcılık atölyeleri ile oyunculuk söyleşisi de gerçekleşecek.

16-20 Kasım 2011 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 12. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali kapsamındaki kısa film gösterimleri İzmir Fransız Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecektir. Katılımın ücretsiz olduğu gösterimlerde tüm kısa filmler İngilizce-Türkçe altyazılı olarak gösterilecektir.

Festival ile ilgili ayrıntılı bilgi ve program için: http://www.izmirkisafilm.org/

Not: Uzun süredir beklediğim ve katılmayı çok istediğim bir festival ama maalesef sınav haftama denk geliyor. Bu sebeple, maalesef, ancak Cuma günü izleyebileceğim filmleri, ki o da yetişebilirsem :(.


ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...