14 Kasım 2011 Pazartesi

12. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali (16-20 Kasım 2011)

İzmir Sinema Derneği tarafından bu yıl 12.si düzenlenecek olan, Türkiye'nin uluslararası kategoride ödül veren tek kısa film festivali olan Uluslararası İzmir Kısa Festivali 16-20 Kasım 2011 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Ödül olarak Altın Kedi Ödülü veren festivalde bu yıl, ulusal filmlerde genç oyuncuları destekleme ve tanıtımlarına katkıda bulunma amacı ile yeni bir dal yaratılarak "genç ve umut veren oyuncular" (en iyi kadın ve en iyi erkek seçilerek) ödüllendirilecektir.


Sinema yazarı Atilla Dorsay'ın jüri başkanı olduğu festivalin jürisinde Tayfun Pirselimoğlu (yönetmen), Tülin Özen (oyuncu), Christophe Leparc (Cannes Film Festivali Directors' Fortnight Müdürü) ve Cedomir Kolar (yapımcı) yer alacak. Festival kapsamında ayrıca, senaryo ve yapımcılık atölyeleri ile oyunculuk söyleşisi de gerçekleşecek.

16-20 Kasım 2011 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 12. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali kapsamındaki kısa film gösterimleri İzmir Fransız Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecektir. Katılımın ücretsiz olduğu gösterimlerde tüm kısa filmler İngilizce-Türkçe altyazılı olarak gösterilecektir.

Festival ile ilgili ayrıntılı bilgi ve program için: http://www.izmirkisafilm.org/

Not: Uzun süredir beklediğim ve katılmayı çok istediğim bir festival ama maalesef sınav haftama denk geliyor. Bu sebeple, maalesef, ancak Cuma günü izleyebileceğim filmleri, ki o da yetişebilirsem :(.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...