6 Ocak 2012 Cuma

İzmir'de Ücretsiz Belgesel Atölyesi - 2012

İzmir Bornova Belediyesi, 4 Mevsim 4 Renk Atölyeleri kapsamında "Youth MODE Yaratıcı Belgesel Atölyesi" düzenliyor... 15-30 yaş arasındaki tüm gençlere açık olan ve katılımın ücretsiz olduğu atölye için son başvuru tarihi 13 Ocak 2012. Atölyede katılımcılar ortalama 5 dakikalık "İzmir’in Yerel Kahramanları" konulu belgesel filmler çekeceklerdir...

Tarafıma gelen, konuyla ilgili metni aşağıya aynen ekliyorum ve ilgi duyanların bu atölyeye mutlaka katılması gerektiğini düşünüyorum... Ek olarak, başvuru formunu inceledim. Katılmak isteyenlerin,

  • neden katılmak istediklerini, gelecekle ilgili plan ve hedeflerini,
  • atölyede çekmeyi isteyebileceği "İzmir’in Yerel Kahramanları" temalı kısa belgesel fikirlerini

başvuru formunda ifade etmeleri gerekiyor...


İzmir Belgesel Atölyesi 2012

Atölye İçeriği:

30 Ocak – 5 Şubat 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek ücretsiz atölye kapsamında tüm katılımcılar yaratıcı belgesel yapımı, senaryo yazımı, dijital kamera kullanımı ve montaj konularında seminerler görecek, gruplar halinde ortalama 5 dakikalık "İzmir’in Yerel Kahramanları" konulu belgesel filmler çekeceklerdir: Katılımcıların hayatlarında önemli bir yeri olan, bir fark yaratan, değişime yol açan, onlara ilham veren sıradan veya tanınmış yerel kişilikler ana karakterler olarak hikayelerin merkezinde yer alacaklardır. Filmlerde, kentin kültürü, sanatı, tarihi, mitolojileri, doğa güzellikleri, kentlilerin ürettikleri, yerel kimlikleri, vb. alt temalar da işlenebilecektir. Amaç, bu konu(lar) altında farklı film/video teknikleri kullanarak içeriği zengin ve yaratıcı kısa belgeseller ortaya koymak olacaktır.

Bornova Belediyesi 4 Mevsim 4 Renk Atölyeleri kapsamında hayata geçirilecek olan proje, MODE Istanbul Film ve Dijital Sanatlar Girişimi tarafından European Cultural Foundation’ın (ECF) Gençlik ve Medya Programı’na bağlı olarak gerçekleştirilmektedir. Atölyede tamamlanan tüm filmler, bu programın Medya Koleksiyonu’na girerek çeşitli uluslararası festival ve etkinliklerde gösterim için değerlendirmeye alınacaktır; 23 Şubat tarihinde Bornova Belediyesi 4 Mevsim 4 Renk Atölyeleri Sergisi’nde gösterimleri gerçekleştirilecektir.


Başvuru Detayları:

  • Kimler Katılabilir: Başvurular Türkiye genelinde farklı akademik seviye ve bölümlerden olan 15-30 yaşları arasındaki tüm gençlere açıktır. (Atölye boyunca İzmir’de konaklama katılımcıların sorumluluğundadır fakat başvuruda belirtilmesi durumunda, belirlenen kontenjan dahilinde şehir dışından gelecek katılımcılar için konaklama ve ulaşımda kolaylık sağlanılacaktır.) Geçmiş film/video deneyimi ve/veya eğitimi bulunabilir fakat şart koşulmamaktadır.   

  • Son Başvuru Tarihi: 13 Ocak 2012
 
  • Başvuru Şekli: Atölyeye katılım için değerlendirmeye alınmak isteyen adayların başvuruda bulunması gerekmektedir. Bunun için adayların Başvuru Formu’nu doldurması ve atolye@modeistanbul.com adresine göndermesi gerekmektedir. 

    Daha ayrıntılı bilgi veya sorular için Mode İstanbul'dan bilgi alınabilir...


    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    ShareThis

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...