3 Ocak 2010 Pazar

Kaçın!!! Recep İvedik 3 ve Kutsal Damacana 2 Geliyor...

Bir sinemasever olarak bugünlerde aldığım 2 kötü haber var, daha doğrusu 2 adet sinema filminin devamları çekiliyor. Herhangi bir sinematik özelliği ve katkısı olmayan filmlerden Recep İvedik 3. filmiyle, Kutsal Damacana ise 2. filmiyle 2010 yılında sinemada bizlerle (!) olacak.

Recep İvedik Serisi

Televizyonda, yaptığı “Dikkat Şahan Çıkabilir” isimli programı ve yaptığı tiplemeler/skeçlerle meşhur olan Şahan Gökbakar, bilindiği üzere 2008’de yaptığı Recep İvedik filmiyle seriye başlamıştı. Her ne kadar, ondan önce, 2005 yılında Gen filmiyle sinemaya başlasa da Recep İvedik filmi onun gerçek anlamda sinemaya başladığı film oldu ve ardından 2009’da Recep İvedik 2 filmi geldi.

Serinin ilk filminde (Recep İvedik, 2008), cüzdanını düşüren bir işadamına cüzdanı ulaştırmış ve karşılığında hediye olarak otelde kalırken çocukluk arkadaşıyla/aşkıyla karşılaşmıştı Recep İvedik. İkinci filmde (Recep İvedik 2, 2009) ise babaannesi, Recep’in yaşadığı düzensiz hayatı bırakarak iş-güç sahibi olmasını ister. Şimdi de serinin üçüncü filminde (Recep İvedik 3, 2010) Recep İvedik’in içine cin giriyor ama o gene de iyi bir insan olabilmek için mücadele ediyor.

Kutsal Damacana Serisi

“İner misin Çıkar mısın” isimli yarışmayla keşfedilen, ilk zamanlarda yan rollerdeyken nispeten güzel yapımlarda rol alan ama sonraları giderek kalitesiz yapımlarda rol almaya başlayan Şafak Sezer, Kutsal Damacana (2007) filminde ilk kez başrol oynamıştı. Constantine başta olmak üzere çeşitli filmleri ti’ye alan ve Eyşan Özhim ile BKM’den Ersin Korkut ve Büşra Pekin’in de rol aldığı filmde Şafak Sezer sahte bir papazı oynuyor ve şeytan çıkartıyordu. Serinin ikinci filmi olan Kutsal Damacana 2:İtmen’de ise kurt adam figürü ile dalga geçiliyor. İkinci filmde Şafak Sezer’e Mustafa Üstündağ, Ali Sürmeli, Aydemir Akbaş gibi isimler eşlik ediyor.

Tamamen Ticarî Sebepler

Başta da belirtildiği üzere, hiçbir sinema değeri, özelliği ve katkısı olmayan, skeçlerden hallice olan ama asla sinema filmi olmayan bu filmler, tamamen “halk istedi biz yaptık”, “ilk film çok izlendi, o yüzden devamı geliyor”, “DVD satışları ve internetten indirme oranı yüksek, o yüzden devamı çekiliyor” gibi sanatla ve sinemayla hiç ilgisi olmayan, tamamen maddiyata ve ticarete dayalı sebeplerle ve mantığıyla çekildi.

Şahsen, ben bu filmlere gitmeyi düşünmüyorum. Fragmanlarını da zaten hiç beğenmedim. Ha, beğenen olursa ve filme giden olursa ona da bir şey diyemem, zira kimsenin beğenisine laf etmek haddim değil... Merak edenler için filmlerin fragmanları aşağıdadır.

Not: Bu filmlerden, Recep İvedik 3 12 Şubat 2010, Kutsal Damacana 2:İtmen ise 22 Ocak 2010 tarihinde vizyonda.


sinema - fragman - kutsal damacana 2: kurtadam fragman | izlesene.com



sinema - fragman - recep ivedik 3 fragman | izlesene.com




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...