13 Ocak 2010 Çarşamba

Selda Bağcan Dolaylı Olarak Grammy'ye Aday

2010 Grammy Ödüllerine en iyi rap albüm ve en iyi performans dallarında aday gösterilen Mos Def, Ecstatic adlı albümünde yer alan Supermagic adlı şarkısında, Selda Bağcan'ın 1976'da çıkardığı Türküola albümünde yer alan İnce İnce Bir Kar Yağar isimli türküsünü kullandı.

Daha önce dünyanın en iyi 80 sesinden birisi seçilen Selda Bağcan, bu türküyle tekrar dünya müzik gündemine oturdu. Bununla birlikte, Electronics Arts isimli oyun şirketinin Skate 2 adlı oyununda da ilgili şarkı, Mos Def'in yorumu ve düzenlemesiyle yer aldı.

Sözlerini Aşık Mahsuni Şerif'in yazdığı türkü, Youtube'taki -çoğunluğu yabancı dinleyicilere ait olan ve İngilizce olan- yorumlarda dinleyenlerin büyük beğenisini ve hayranlığını kazandı. Yazar Murat Yatağanbaba, şahsi sitesinde, bu türküyü kendine göre düzenleyen ve yorumlayan Mos Def'in Müslüman olduğunu belirtiyor ve ekliyor: "Şarkının başında “besmele”den sonra konuşan şahıs, herhalde “Martin Luther King” (Siyah Vatandaşlar’ın çok sevdiği ve 1968 de öldürülen Politikacı)… Sanatçı bildiğime göre Müslüman oldu ve bildiğime göre her albümün başında “besmele”yle başlıyor. Bu Rap Müziği dinleyenlerde tanınmış ve sevilen bir Sanatçı. Başarılı Rap Müziği yanında aynı zamanda da Sinema Oyuncusu. “Bruce Willis”, “Mark Wahlberg” ve “Halle Berry” gibi tanınmış oyunculara beraber film çevirdi."

Yazar Caspar Lewellyn Smith'in Türkiye'nin Joan Baez'i, İspanyol müzik araştırmacısı Vicente Fabuel'in de çöldeki vaha olarak tanımladığı Selda Bağcan'ın, dolaylı olarak da olsa aday olduğu Grammy ödül törenine katılmasını ve bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın gerekli desteği sağlamasını diliyor ve umuyoruz.

Kaynak: Hürriyet Gazetesi, Murat Yatağanbaba



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...